KBC Split: Dijete je bilo kronični bolesnik, reanimirano je i prije dolaska

Miroslav Lelas/PIXSELL/ILUSTRACIJA

U splitskoj bolnici preminulo je dijete koje je dovedeno u lošem zdravstvrenom stanju, priopćila je danas splitska policija, poručivši da su informaciju o smrti zaprimili u 13 sati.

Iz KBC-a Split su poručili da je dijete imalo kronične bolesti, zbog kojih je ranije bilo liječeno u bolnici, te da je dovedeno u hitnu pedijatrijsku ambulantu jučer, 12. listopada, u 20.10.

VEZANA VIJEST

“Dijete je dovela hitna medicinska pomoć već provodeći postupke oživljavanja. Nakon prijema nastavljeni su postupci oživljavanja, a zatim i intenzivnog liječenja u Zavodu za intenzivnu pedijatriju. Unatoč svim primijenjenim postupcima intenzivnog liječenja dijete je umrlo 13.10. u 13,26 sati. O svemu navedenom obaviještene su nadležne službe sukladno proceduri”, poručili su za N1.

Kako doznaje Hina, riječ je o djevojčici od šest godina koja je živjela sa samohranom majkom na području Splita. Sumnja se da je posrijedi zanemarivanje djeteta.

Ravnateljica splitskog Centra za socijalu skrb Milena Drlje izjavila je da je majka imala status roditelj njegovatelj jer je dijete imalo višestruke razvojne teškoće.

O slučaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu koje trenutno provodi izvide.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar