Kod maloljetnika koji je naoružan došao pred HDZ pronađena oproštajna pisma

Crna kronika 13. ruj 202215:27 1 komentar
N1 / Ranko Stojanac, Ilustracija

Maloljetnik, koji se na subotnjim prosvjedima pred HDZ-om, pojavio oboružan Molotovljevim koktelom, bengalkom i jednom improviziranom napravom s čavlima, za koju je utvrđeno da je riječ o hladnom oružju, osim zbog prisile prema službenoj osobi, osumnjičen je i za pripremanje počinjenja terorizma zbog čega mu je nakon policijskog određen i pravi istražni zatvor.

Večernji list javlja da je maloljetnik prvo ispitan pred sucem za mladež, a zatim je doveden pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Maloljetnik se sada sumnjiči da je 10. rujna 2022. došao na Trg žrtava fašizma, gdje se održavao prosvjed protiv HDZ-a. Sa sobom je donio predmete koji su, tvrdi Tužiteljstvo, pogodni za izazivanje požara, eksplozije, ozljeđivanje i lišenje života većeg broja ljudi koji su bili na javnom prosvjedu. Policajci su ga uočili te su ga pokušali spriječiti u njegovoj nakani, pri čemu je on pružao fizički otpor.

vezana vijest

Osim toga sumnjiči ga se da je verbalno te oštrim predmetom koji je imao kod sebe, prijetio policajcima. Što je maloljetnika motiviralo na ovaj čin, za sada se ne zna, no tužiteljstvo tvrdi da mu je cilj bio narušavanje osnovnih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura RH.

Večernji list neslužbeno doznaje da je pretragama njegovih stvari i doma nađeno 20-ak pisama u kojima se opraštao od roditelja prijatelja, što potencijalno upućuje da je možda nešto htio napraviti pa se ubiti. Osim toga bio je aktivan u internetskim grupama, koje pozivaju na revoluciju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare