Žinić o prijetnji u Sisku: Na sreću, bilo je Kinder jaje, a ne prava bomba

Crna kronika 05. ožu 202112:42 > 15:17 2 komentara
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Mlađa je muška osoba uz prijetnju bombom ušla u sisačku srednju strukovnu školu.

Oko 12.15 sati mlađa muška osoba pojavila se u prostorijama škole i rekla da posjeduje eksplozivnu napravu, rekli su iz PU sisačko-moslavačke za N1. Škola je evakuirana, a muškarac se zatvorio u školi.

Policija je opkolila školu, a na lice mjesta došao je i ministar branitelja Tomo Medved. Na mjesto događaja upućen je i pregovarač iz antiterorističke postrojbe ATJ Lučko.

Mladić se predao policiji.

“Čestitke policiji na brzom i promptnom reagiranju kako su riješili i onu krizu u Zagrebu i ovu ovdje”, rekao je ministar Medved.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić kazao je za N1 da u tom trenutku nije bio u školi.

“Nisam bio ovdje, ali sva sreća da se ništa nije dogodilo i da je bila lažna bomba, da je bilo Kinder jaje, ali ono čokoladno, a ne bomba. U trenutku kad se sve to događalo, bio sam na sastanku sa zamjenikom župana Splitsko-dalmatinskim Lukom Brčićem koji je došao ovdje kako bi izgradili novu osnovnu školu u Gorama. Žao mi je da su djelatnici koji su radili ponovno doživjeli šok, a jedan šok su doživjeli 29. prosinca kada je našu zgradu potres teško oštetio”, rekao je Žinić.

Dodao je da je muškarac u ruci imao nešto nalik privjesku od ključa pa je u prvom trenu to izgledalo kao izvučeni osigurač od bombe.

“Ruku je cijelo vrijeme držao u džepu i niste mogli biti sigurni je li ta bomba aktivirana i ako bi on izvadio bombu, ona bi eksplodirala. Sva sreća da je to bilo čokoladno Kinder jaje i nitko nije stradao. Policija je morala provesti sve postupke, ali sva sreća da je to završilo na ovakav način”, poručio je Žinić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare