MUP: Za vikend dvoje poginulih u prometu

Policijska uprava zagrebačka / Ilustracija

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginule su dvije osobe, a zaustavljeno je 16 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Od ukupno 3882 prometnih prekršaja najviše je bilo prekoračenja brzine (1535), a slijede nekorištenje sigurnosnog pojasa (443) i vožnja u alkoholiziranom stanju (321). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 223 vozača.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 81, počinili su vozači od 18 do 24 godine, kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila do pola promila.

Najveće prekoračenje brzine od 216 kilometara na sat zabilježeno je na ličko-senjskom području, dok je na virovitičko-podravskom području izmjerena najveću koncentracija alkohola od 3,3 promila.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 16 ponavljača koji su počinili 14 novih prometnih prekršaja.

Prema MUP-ovim podacima, u prvih devet mjeseci 2021. u prometnim nesrećama poginule su 229 osobe, što je 36 osoba ili 18,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada su poginule 193 osobe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare