Načelnik Gerovac za N1: Obdukcija tijela gotova najvjerojatnije u četvrtak

Crna kronika 18. svi 202219:16 > 20:15
N1

Načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac dao je izjavu za medije u Beogradu.

Prije izjave za medije govorio je za N1:

“Ono što mogu potvrditi je da smo bili u kontktu s kolegama iz Beograda i ono što sam vidio kroz medije je da se provlači priča da je pronađeno tijelo mladića, što je točno, i da se po preliminarnim nalazima na mjestu događaja i na tijelu može reći da bi se moglo raditi o nestalom Mateju. Sada se, da bismo bili sigurno u to, mora napraviti obdukcija koja će utvrditi točan uzrok smrti i DNK identifikacija koja će se izvršiti tijekom današnjem i sutrašeg dana, usporediti s uzorkom Matejevog oca pa ćemo biti u mogućnosit detaljnije i točnije izvještavati javnost”, kaže.

VEZANE VIJESTI

Rekao je i kako su cijelo vrijeme u kontaktu s Matejevim ocem, koji je rekao da će doći u Beograd.

“O svim detaljima ćemo, logično i prirodno, obavijestiti prvo njega, ovo sve što možemo reći je općenito, a njemu ćemo reći datelje koje ćemo saznati danas i sutra”.

S tamošnjom policijom Gerovac će se sastati već večeras kako bi raspravili što još trebaju poduzeti danas i u četvrtak. Na pressici je dodao i kako će obdukcija vjerojatno biti obavljena sutra.

Apelirao je i na medije:

“Imam apel, kao i uvijek, mislim da su čak i mediji, ovi mainstream, u konkretnom slučaju bili korektni. Međutim vijesti koje su se pojavljivale, koje su upućivale na to da je Matej možda bio ubijen, to molim da se ne radi. Srpska policija je korektno izvještavala medije i Matejevu obitelj i takve stvari ne pomažu jer se policija onda mora koncentrirati na te lažne vijesti”, zaključuje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.