Nova akcija USKOK-a: U Zadru uhićeno više osoba

Crna kronika 03. stu 202114:02 > 15:05
Izvor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Policija i Uskok u srijedu su potvrdili da provode akciju u Zadru u kojoj je, prema neslužbenim podacima, zbog koruptivnih kaznenih djela uhićeno deset osoba, među kojima i trojica poreznih inspektora.

Prema neslužbenim informacijama, trojica zadarskih poreznih inspektora osumnjičeni su da su uzimali mito od sedmorice zadarskih poduzetnika kojima su zauzvrat dojavljivali kada će biti porezne inspekcije ili ovrhe njihovih tvrtki.

Mediji pišu da su poduzetnici nakon dojava inspektora prebacivali novac na račune drugih osoba, dok su poreznicima kao protuusluge obnavljali domove ili im dostavljali alkoholna pića.

Policija je priopćila da u suradnji s Uskokom provodi kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno više osoba zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela.

U Uskoku dodaju da se tim uhićenjima provode hitne dokazne radnje kao rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU zadarskom i financijskih izvida koje je proveo Samostalni sektor za financijske istrage Porezne uprave.

Ističu da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o “daljnjem postupanju”, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar