Optužena ravnateljica škole: Nije obavijestila o vršnjačkom nasilju

Crna kronika 24. ožu 202312:29
Pixabay / Ilustracija

Ravnateljica osnovne škole optužena je zbog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta jer relevantne osobe i službe nije obavijestila o vršnjačkom nasilju koje se u toj školi dogodilo u veljači prošle godine.

Pulsko tužiteljstvo je, ne otkrivajući identitet i pojedinosti, priopćilo da je protiv okrivljene 52-godišnje hrvatske državljanke pred Općinskim sudom u Puli podignuta optužnica “zbog počinjenog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i drugih ranjivih skupina odnosno postupanje protivno pravilima struke”.

Terete je da je navedeno kazneno djelo počinila iz nehaja za što je predviđena kazna do najviše godine dana zatvora.

“Optužnicom se okrivljenu tereti da je u veljači 2022. godine kao ravnateljica jedne obrazovne ustanove na području Istarske županije, počinila navedeno kazneno djelo odnosno da iako je bila upoznata s događajem koji se odvio u toj ustanovi, nije obavijestila relevantne osobe i službe”, stoji u priopćenju.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o ravnateljici medulinske osnovne škole, a riječ je o slučaju vršnjačkog nasilja koji se dogodilo na školskom igralištu kada je maloljetni učenik ozlijeđen u napadu drugih učenika.

Ravnateljica škole lani je opovrgnula napise medija koji su naveli kako nije poduzela sve konkretne korake i mjere te da je navodno pokušala zataškati vršnjačko nasilje u njezinoj školi, ustvrdivši da je u cijeli slučaj uključila najširu javnost škole, policiju i ostale službe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.