Plenković: Ljudi ne pamte ovakvu nesreću, svi ostaju terenu

Crna kronika 10. ruj 202200:24 1 komentar
Matija Habljak/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u društvu ministara obišao je mjesto nesreće kod Novske gdje ima više smrtno stradalih i ozlijeđenih.

“Nalazimo se u Novskoj, predjelu Rajić gdje je došlo do željezničke nesreće i gdje je vlak na relaciji Vinkovci – Novska naletio na teretni vlak koji je stajao. Tu je prema sadašnjim podacima smrtno stradalo 3 ljudi, 11 je ozlijeđeno. Oni su prevezeni u Pakrac (1 osoba), Novu Gradišku (7 osoba) i Slavonski Brod (3 osobe). Ima i teže ozlijeđenih, ali prema informacijama liječnikama u ovom trenu nitko nije životno ugrožen”, rekao je.

VEZANA VIJEST

“Ne znamo je li još netko stradao. Utvrdit će se razlozi nesreće. Izražavamo sućut obiteljima poginulih, izražavamo žaljenje da se ovako nešto dogodilo. Nekoliko osoba su hrvatski državljani, a nekoliko strani državljani. Obitelji će dobiti te podatke od Crvenog križa u Novskoj.”

“Pričao sam ovdje s ljudima iz Ministarstva prometa i Hrvatskih željeznica, oni ne pamte ovakvu nesreću gdje je sudjelovao putnički vlak”, rekao je.

“Budući da je riječ o lokalnoj liniji, on staje na puno stanica. Nesreća se dogodila desetak minuta prije krajnje destinacije. Za sad nemamo drugih informacija”, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje radi li se i o migrantima.

Bilo je 13 putnika u putničkom vlaku, a jedna osoba u vlaku koji je stajao, i to strojovođa.

Dodao je da će se i brzina vlaka moći naknadno utvrditi.

Vlada RH

“Postoje indicije o smrtno stradalim osobama, ali kad se pouzdano utvrdi o kome je riječ, objavit će se”, dodao je.

Govoreći o teretnom vlaku koji je stajao istaknuo je da se najvjerojatnije radi o kvaru, ali da trenutno nemaju sve informacije trenutno.

VEZANE VIJESTI

“Ja sad kao predsjednik Vlade i ministrima i gradonačelnicom, došli smo vidjeti, službe su brzo reagirale. Zahvaljujem svima koji su pomogli. U ovom trenutku ne možemo o detaljima”, rekao je Plenković. “Moguće je da će se pronaći još neka žrtva. Zasad pouzdano znamo samo za tri osobe”, dodao je.

Promet je u prekidu. “Dok ne dođu odgovarajuće službe koja će pomoći da se pruga očisti, do tad promet nije moguć. Svi ostaju na terenu”, rekao je.

Gradonačelnica Novske Marija Kušmiš nakon premijera je rekla:

“Nažalost večeras se dogodila strašna nesreća. Nakon dojave žurne službe su reagirale. Moram izraziti sućut i reći da su svi ozlijeđeni na vrijeme zbrinuti i da stojimo na raspolaganju obiteljima unesrećenih i smrtno stradalih.”

Zlatko Pješ, zapovjednik javne vatrogasne zajednice grada Novske, rekao je: “Jednu smo osobu izvlačili. Radi se o osobi starije životne dobi, više mogu reći na Hitnoj. Vatrogasci su imali samo spašavanje ove osobe, ostali su bili izvan vlaka.”

Zoran Prpić iz Hrvatskog crvenog križa poručio je obiteljima da se jave ako trebaju pomoć.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare