Policija već danas traži zabrane za osumnjičene BBB-e. Sud će ih donijeti za par mjeseci

Crna kronika 11. pro 202316:00 1 komentar
Matija Habljak/PIXSELL

Nije izvjesno da će se spriječiti dolazak navijača koji su pod istragom zbog nereda u Grčkoj na utakmice koje Dinamo igra ovaj tjedan.

Policija će već do kraja današnjeg dana zatražiti od suda zabranu odlaska na nogometne utakmice u Hrvatskoj za pripadnike Bad Blue Boysa koji su se jučer vratili iz Grčke nakon što im je ukinut istražni zatvor. N1 doznaje da su svi već identificirani te će se od suda tražiti da im izrekne zabranu prilaska stadionima.

Međutim, taj postupak, kažu nam pravni stručnjaci, traje uobičajeno par mjeseci, a ako bude žalbi neće se moći izvršiti dok odluke o zabranama ne postanu pravomoćne. To znači da će osumnjičeni izgrednici iz Atene, ako žele, sasvim izvjesno ovaj tjedan moći na Dinamove utakmice.

Inače, Modri već ovaj četvrtak na svom Maksimiru dočekuje kosovski Ballkani, a u nedjelju je na rasporedu veliki derbi između Dinama i Hajduka.

Da će policija tražiti zabranu, najavio je danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Traženi podaci iz Grčke

“Što se tiče hrvatskih institucija, sud može donijeti mjere zabrane prisustvovanja sportskim terenima, na nogometnim utakmicama, u trajanju od 6 mjeseci do 1 godine, na zahtjev policije. Policija će vrlo brzo i intenzivno podnositi takve zahtjeve sudovima u odnosu na sve osobe”, rekao je Božinović novinarima u NSK, gdje je sudjelovao na međunarodnoj konferenciji o demografskim promjenama u Europi.

Preko međunarodne policijske suradnje, hrvatska policija prikuplja podatke od grčkih vlasti o mjerama koje su izrečene puštenim navijačima, dodao je potpredsjednik vlade.

Incident u zračnoj luci

Njihov povratak nije prošao bez incidenta na zagrebačkom aerodromu gdje je napadnut jedan snimatelj, a ispred aerodroma zapaljene su baklje zbog čega je policija privela četiri osobe.

“Te su osobe privedene upravo zbog pirotehničkih sredstava. Nad njima je otvoreno kriminalističko istraživanje i bit će danas izvedeni pred prekršajni sud”, kazao je ministar Božinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare