Radnica HAMAG-BICRO-a namjestila natječaj rođaku, određen joj rad za opće dobro

Crna kronika 21. tra 202311:47 0 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Županijski sud u Zagrebu proglasio je u petak bivšu djelatnicu HAMAG-BICRO-a Magdalenu Dovečer krivom za namještanje natječaja rođaku te joj je izrečena kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci koja je zamijenjena radom za opće dobro, izvijestio je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO).

EPPO je, ne navodeći identitet optuženice, priopćio da je presuda donesena na temelju sporazuma stranaka budući da je Dovečer priznala počinjenje kaznenog djela. Dodaje da je Dovečer izrečena i novčana kazna u iznosu od 5000 eura.

Tužiteljstvo je teretilo Dovečer da na traženje svog ujaka Tihomira Pajića namjestila natječaj “Grafičko oblikovanje i izrada promotivnih materijala” u sklopu projekta “Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)”, financiranog sredstvima EU u vrijednosti od 113 tisuća eura.

Dovečer je, ističu u EPPO-u, osigurala da se ugovor o javnoj nabavi, bez obzira na zaprimljene ponude drugih ponuditelja i sukladno njihovom dogovoru, dodijeli njenom rođaku Pajića kao vlasniku obrta za grafički dizajn.

Nadodaju kako je unatoč pogodovanju u postupku javne nabave, kao i ustrajanju Dovečer na odabiru Pajićevog obrta, čak i nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila njezinu prvotnu odluku, na kraju odabran drugi ponuditelj usluga grafičkog dizajna.

Mediji su nakon uhićenja Dovečer i Pajića u rujnu 2022. izvijestili kako je optužena, na prijedlog Gradskog odbora HDZ-a Grada Čakovca, izbačena iz te stranke i prije no što se EPPO oglasio o pokretanju istrage.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!