Ostavili bebu u autu na suncu dok su šetali psa u kolicima, oglasila se policija

Crna kronika 09. lip 202211:10 > 11:24
Vatrogasci Umag

Vatrogasci u Umagu jučer su na poziv polilcije intervenirali kako bi izvukli dijete koje je bilo zaključano u vozilu. Prema njihovim riječima, dijete od svega sedam mjeseci je oko 45 minuta provelo u automobilu prije nego li su razbili staklo i zbrinuli ga do dolaska Hitne pomoći.

“Srećom dijete je u redu, ali preventivno je prebačeno u Izolu, na detaljnu kontrolu. Sigurno se pitate gdje su u toj priči roditelji djeteta i mi smo se pitali. Nakon što smo dijete izvadili iz auta, roditelji su se pojavili, gurajući dječja kolica, u kojima je bio, ni manje ni više, njihov kućni ljubimac pas”, otkrili su vatrogasci.

O slučaju se danas oglasila i policija koja je otkrila da se radi o njemačkim državljanima.

“Umaška policija s Ispostavom Buje je dovršila kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47, 48 i 22 godine te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava.

Naime, policija je jučer oko 12,30 sati postupala po dojavi da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu VW Golf, njemačke registarske oznake zaključano dijete. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije ozlijeđeno.

Nad njemačkim državljanina provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete te su se udaljili. Protiv njih se zbog sumnje da su počinili kazneno djelo podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje”, stoji u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar