Roditelji malene Nikoll proglašeni krivima za smrt djevojčice! Idu u zatvor

Crna kronika 04. svi 202210:15 > 12:21 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu danas je objavljena nepravomoćna presuda u suđenju roditeljima malene Nikoll (2) iz Nove Gradiške koja je prošle godine tragično preminula na Uskrs zbog stravičnih ozljeda glave. Roditelji djevojčice proglašeni su krivima po svim točkama optužnice! Majci je određen zatvor u trajanju od 13 godina, a ocu 7 godina, javlja naš reporter Zoran Pehar.

“Svaka presuda u sebi nosi poruku”, kazao je sudac i naveo da je to prvostupanjska odluka te da postoji pravo na žalbu.

Majku se tereti da je gurnula djevojčicu

Suđenje se odvijalo iza zatvorenih vrata.

Sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Slaven Vidmar kazao je nakon izricanja presude da su optuženici osuđeni za sva kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

“Prvookrivljenici je dosuđena ukupna kazna u trajanju 13 godina, a drugookrivljenom je dosuđena jedinstvena kazna od sedam godina. Osuđenicima je već uručeno rješenje o određenom istražnom zatvoru”, izjavio je sudac koji je presudu donio “iza zatvorenih vrata”.

Majci Mireli Dedić na teret se stavlja da je 31.ožujka 2021. grubo odgurnula dijete koje je pri padu zadobilo po život opasne ozljede. Uz to majci i ocu Danijelu Dediću suđeno je zbog emocionalnog zanemarivanja i zlostavljanja djece. Osuđeni bračni par ima ukupno četvero djece, među kojima su i ona iz prethodnih veza.

Slučaj su nakon izricanja presude komentirali i predstavnici udruge Veronica Vere koji su istaknuli da su zadovoljni brzinom donošenja presude te da su sudac Vidmar i sudsko vijeće učinili što je bilo u njihovoj moći.

“Osobno. Da su dosudili i maksimalnu kaznu i spalili ih na lomači ne bi bilo dovoljno. Ništa neće vratiti Nikol i ublažiti patnje koje je to dijete prolazilo”, rekla je Stela Prislan Fujs, koordinatorica za socijalnu politiku udruge Veronica Vere dodajući da je sustav omogućio ubojici i zlostavljaču da dijete živi u mukama pet mjeseci.

Nakon suđenja novinari su upravo na tragu pitanja odgovornosti Centra za socijalnu skrb to pitanje postavili i u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Županijska državna odvjetnica Mirela Šmital kratko je rekla kako su izvidi u ovom slučaju u tijeku, te da je istraga tajna tako da njoj više ne može govoriti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!