Vatrogasci spasili dvoje starijih Siščana, štete i u Zagrebu

Crna kronika 29. pro 202012:05
vatrogasci
Izvor: Ivo Čagalj/PIXSELL

Vatrogasci su u Sisku spasili dvoje starijih Siščana iz zgrade u kojoj se urušilo stubište i dio poda, a vatrogasci su morali intervenirati i u Zagrebu gdje su dodatno oštećene zgrade nastradale u potresu u ožujku.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković zapovjedio je da se zbog pomoći u sanaciji šteta nakon potresa sisačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi stave na raspolaganje autoljestve sa po tri vatrogasca po vozilu iz Javnih vatrogasnih postrojbi Karlovca, Velike Gorice i Zagreba.

Do danas su dodatno angažirana vozila za rad na visini od HEP-a i INA-e, rekao je Tucaković dodavši kako će se angažirati i dodatne snage ukoliko bude potrebe.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice izvijestili su u utorak kako su odmah nakon prvog potresa na petrinjskom i sisačkom području vatrogasne snage Sisačko-moslavačke županije na teren, a i danas rade na spašavanju ugroženih i uklanjanju posljedica potresa u Petrinji i Sisku.

Odmah nakon prvog potresa, pa sve do večernjih sati Vatrogasna postrojba Grada Petrinje dobila je više od 500 dojava građana.

Na terenu je nešto više od 80 vatrogasaca iz Javnih vatrogasnih postrojbi Petrinja, Novska i Kutina te DVD-a Petrinja, Hrastovica, Taborište, Mošćenica, Nebojan, Mala Gorica, Topusko, Stružec, Lipovljani i Hrvatska Kostajnica s 20-ak vozila, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne postrojbe.

Nekoliko desetaka izlazaka odnosilo na hitne intervencije, dok su ostali izlasci vezani su za saniranje i uklanjanje opasnih dimnjaka i građevinskih elemenata koji su se mogli urušiti.

Vatrogasci su bili na terenu tijekom cijelog dana i noći, a na saniranju posljedica radit će i idućih dana, istaknuli su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Sisačka Javna vatrogasna postrojba je u ponedjeljak primila više od 300 poziva građana, s tim da se najviše poziva, njih 275, odnosilo na uži dio grada.

Najčešće je bilo riječi o rušenju dimnjaka i crjepova s kuća, stambenih i poslovnih zgrada.

Zabilježena je i intervencija u jutarnjim satima kada su vatrogasci JVP Sisak iz dotrajale stambene zgrade u samom središtu grada spasili dvije starije osobe kojima se urušilo stubište i dio poda stana u kojem žive te im je bio ugrožen život.

Na saniranju posljedica potresa sudjelovalo je oko 50 vatrogasaca s 20 vozila, koji su obišli, odradili i sanirali oko 100 lokacija, dok su ostale opasne lokacije obilježene i omeđene vrpcama i sanirat će se u slijedećim danima.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice izvijestili su da su i u Zagrebu, na nekoliko objekata oštećenih u potresu u ožujku, nastala nova oštećenja.

Vatrogasci JVP Zagreb su imali 15 intervencija koje su se odnosile na oštećenja dimnjaka, skidanje crjepova i fasada. Na intervencijama je sudjelovalo ukupno 45 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar