Vjeroučiteljica osuđena jer je vrijeđala svekrvu pred djetetom, ovo je kazna

Pexels / Ilustracija

Vjeroučiteljica s karlovačkog područja ovih je dana osuđena na Visokom prekršajnom sudu jer je izvrijeđala svekrvu u prisutnosti svojeg malodobnog djeteta.

Prema pravomoćnoj presudi, mora platiti 4.000 kuna, od čega 3.600 kuna kazne, 150 kuna troškova postupka i 250 kuna troškova žalbe višem sudu koja joj je na kraju odbijena. Sud je presudio da je nakon svađe svekrvi rekla da je “seljačina”, da si “obuje opanke i ode na selo” te da joj “je… mrtvu majku”, prenosi Danica.

Ključan je bio iskaz njezina supruga, koji je svjedočio opisanim scenama i identično je svjedočio na ispitivanju u policiji i pred sudom. Rekao je da je 32-godišnjakinja njegovu majku psihički uznemirila, a isto je policiji tog dana potvrdila i majka iako je kasnije odbila svjedočiti na sudu.

Okrivljenica se, pak, žalila na nepravomoćnu presudi tvrdeći kako nije točno da je vrijeđala svekrvu te da je za sve kriv suprug, s kojim nije u dobrim odnosima.

“Pogrdni izrazi koji mi se stavljaju na teret da sam ih govorila svekrvi nisu uopće izrazi koje ikad koristim, i to prije svega zbog profesije koju obavljam jer sam diplomirani teolog i profesorica vjeronauka u školi”, branila se vjeroučiteljica.

Na sudu je rekla i da joj je nasilničko i vulgarno ponašanje potpuno nepoznato, neovisno o tome što ima određenih nesuglasica sa svekrvom i suprugom. No Visoki prekršajni sud na kraju je odbacio njezinu žalbu te potvrdio nepravomoćnu presudu karlovačke sutkinje, prenosi Danica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.