Vrhovni sud potvrdio kaznu muškarcu koji je ubio kako bi oduzeo traktor

Crna kronika 23. ožu 202214:12
N1, Ilustracija

Vrhovni sud je u trećem stupnju odbio žalbu optuženika i potvrdio mu kaznu od 21 godine zatvora zbog ubojstva nepoznatog čovjeka na njivi 2002. godine kako bi mu oduzeo traktor.

Time je postala pravomoćna presuda kojom je nakon dopuštene obnove postupka u cijelosti ostavljena na snazi prijašnja osuđujuća presuda vukovarskog Županijskog suda, izvijestio je najviši sud.

Vrhovni sud je precizirao da je kao olakotna okolnost pri izricanju presude cijenjena optuženikova mladost, dok su otegotnim cijenjene visoki stupanj kriminalne volje, iskazana beskrupuloznost i bešćutnost optuženika.

Optuženik je prema presudi s leđa prišao žrtvi u koju je iz automatske puške ispalio četiri hica, a potom se udaljio s traktorom i odvezao iz Hrvatske. Osuđen je i jer je dan ranije ukrao automobil s kojim je otišao do dva skladišta pilane iz kojih je ukrao razne predmete i alat.

Prema pisanju medija riječ je o državljaninu Srbije Saši Sinđeliću kojega je 2019. Crna Gora izručila Hrvatskoj, nakon zahtjeva za obnovu postupka, a ranije mu je suđeno u odsutnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar