Kako spremate luk? Bez obzira na to držite li ga na kuhinjskom pultu ili u smočnici ili pak u hladnjaku, nikad ga ne biste trebali držati zajedno s krumpirom.
Sirovi krumpir oslobađa vlagu, što može ubrzati stopu kvarenja luka ako ove dvije vrste povrća skladištite zajedno.
Naravno, to se odnosi na sirovo povrće. Prilikom kuhanja, luk i krumpir su odlična kombinacija.
Inače, ispravno skladištenje luka ovisi o tome koja je vrsta luka u pitanju. Primjerice, slatki luk koji dozrijeva u rano ljeto prilično je vlažan i najbolje ga je uvati u hladnjaku. Svaki pojedini luk omotajte u papirnati ručnik koji će apsorbirati višak vlage, savjetuje Mashed.
Ljubičasti luk kasnije dozrijeva i manje je vlažan te vam može potrajati mjesecima ako ga ispravno čuvate. Najbolje ga je držati na hladnom, tamnom i suhom mjestu, poput garaže ili podruma. Treba naglasiti da ga nipošto ne biste trebali čuvati u plastičnim vrećicama.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!