Država objavila prodaju službenih automobila: Neki se prodaju već od 100 eura

Auto 10. svi 202315:48
Dražba

Ukoliko ste ikada sanjali da vozite službeno vozilo, sada napokon imate priliku za to. Naime, država je oglasila prodaju rabljenih vozila putem javne dražbe.

Javna dražba rabljenih vozila održati će se u subotu 13.05. u 9 sati, na lokaciji Velikopoljska 15a u Zagrebu.

Sva se vozila prije kupovine mogu i pogledati, a pregled i uplate jamčevine održati će se 12.05.2023. od 9–13 sati na lokaciji Nikole Kramarića 1 u Velikoj Mlaci.

Pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10 posto početne cijene za svako vozilo, odnosno minimalno 100 eura.

Pravila kažu da se tijekom javne dražbe početne cijene mogu podizati za minimalni iznos od 50 eura, dok neka od vozila kreću cijenom već od 100 eura. Ukoliko izlicitirana cijena dostigne više od dvostruke vrijednosti početne cijene, osoba koja je izlicitirala na licu mjesta plaća 10 posto (od izlicitirane cijene) dodatne jamčevine. Osoba koja izlicitira određeno vozilo dužna je u roku 3 radna dana uplatiti izlicitirani iznos.

U ponudi je 47 vozila, raznih državnih tvrtki i ministarstava, kao što su HAC, Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvo poljoprivrede i ostalih.

Napominje se kako su vozila neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, te prodavatelj ne jamči za ispravnost kilometraže na vozilima, a prodaja vozila se provodi po načelu “VIĐENO-KUPLJENO“ što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi.

Sva ponuđena vozila s početnim cijenama, kao i više informacija o sudjelovanju i pravilima javne dražbe, možete pronaći OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.