FOTO / Automobilski div se širi: Nova marka uskoro stiže na hrvatsko tržište

Auto 18. tra 202414:40 0 komentara
Farizon

Nova kineska marka stiže na hrvatsko tržište, a riječ je marki Farizon koja je dio brenda Geely s kojim su se Hrvati već imali prilike upoznati.

Grupacija AutoWallis sa sjedištem u Budimpešti sklopila je ekskluzivni ugovor o distribuciji u 8 država srednje i istočne Europe, među kojima je i Hrvatska, za brand gospodarskih vozila Farizon koje proizvodi grupacija Geely Auto Group.

Kineska grupacija Geely jedan je od najvećih proizvođača vozila na svijetu, a koja obuhvaćaju tehnologije samovozećih, električnih i hibridnih vozila i druga napredna rješenja mobilnosti.

Farizon

Grupacija AutoWallis je osigurala ekskluzivnu distribuciju gospodarskih vozila Farizon u 8 država u regiji (Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji).

Prvi put predstavljen 2016. godine u vlasništvu grupacije Geely Auto Group, Farizon je prvi kineski brand gospodarskih vozila koji nudi sveobuhvatan asortiman među koji spadaju teška i laka gospodarska vozila i autobusi, kao i prvi kamion na svijetu koji upotrebljava metanol M100 kao pogonsko gorivo. Nakon uspjeha u Aziji, brand je ušao na međunarodna tržišta i sada je prisutan u Južnoj Americi, na Bliskom istoku i u jugoistočnoj Aziji, a 2024. godine započeo je širenje na Europu.

Voditelj operacija grupacije AutoWallis u Hrvatskoj, Damir Domitran, najavio je da će distribucija vozila Farizon započeti u drugoj polovici 2024. s modelima V6E i SuperVan.

Farizon

“Kao član grupacije Geely, jednog od vodećih kineskih visokotehnoloških izvoznih poduzeća koje godišnje prodaje gotovo 3 milijuna vozila širom svijeta, Farizon je dio iste obitelji kao i drugi poznati kvalitetni brandovi kao što su Volvo, Polestar, Lynk & Co, Lotus i Aston Martin. Kupcima će na jesen biti dostupan novi SuperVan koji savršeno kombinira vrhunske tehnologije s jedinstvenom, fleksibilnom arhitekturom, atraktivnim specifikacijama i konkurentnim tržišnim položajem. Brand je preuzeo vodeći položaj po inovacijama u automobilskoj industriji koje uključuju tehnologije samovozećih vozila, pogone na nove izvore energije i druga napredna rješenja mobilnosti”, izjavio je Domitran.

Farizon

Više detalja o samim vozilima, kao i cijenama, biti će poznati nakon predstavljanja brenda u Hrvatskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!