Google Maps uvodi novost koja će biti spas za dio vozača

Auto 22. tra 202411:02 0 komentara
REUTERS/Tingshu Wang/File Photo / Google

Google Maps će uskoro dobiti ažuriranja koja će olakšati planiranje putovanja vozačima električnih vozila kako bi lakše pronašli stanicu za punjenje.

Tako će pronalaženje “skrivenih” stanica za punjenje, poput onih skrivenih na višekatnim parkiralištima, bit će puno lakše, zahvaljujući umjetnoj inteligenciji koja će biti uvedena u Google karte.

Opisi će sadržavati specifične pojedinosti o EV punjaču, kao što su “uđite u podzemno parkiralište i slijedite znakove prema izlazu. Neposredno prije izlaza skrenite desno”.

Google kaže da se to radi pomoću informacija iz recenzija. Korisnici će također moći ocijeniti pojedinačne lokacije za punjenje dijeljenjem pojedinosti o vremenu čekanja, koji je utikač za punjenje (CCS, CHAdeMO, Tesla) slobodan i druge informacije. Teoretski, to bi moglo eliminirati rizik od dolaska na stanicu za punjenje da biste vidjeli kako je ona neispravna.

Također, informacije kao što su dostupnost priključaka i brzina punjenja bit će dostupne za prikaz na karti u automobilu, što znači da vozači neće gubiti dragocjeni domet vožnje do punjača koji nije u upotrebi. Ove bi informacije trebale automatski prikazati i kada stanje napunjenosti dosegne određenu razinu.

Screenshot

Putovanje s električnim vozilom može biti pomalo stresno, no Google Maps će predložiti najbolja mjesta za punjenje i na dužim putovanjima. Aplikacija može preporučiti najbolja zaustavljanja za punjenje na temelju duljine puta, odredišta i statusa baterije.

Google

Google kaže da će se ova ažuriranja pojaviti u nadolazećim mjesecima. Vozila s ugrađenim Googleom (kao što su Volvo modeli) prva će primiti ažuriranje, a usluga će prvo biti dostupna u SAD-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!