Mnogi vozači ne znaju za ovaj gumb u autu. Evo čemu služi – ima veze s klima uređajem

Auto 19. svi 202408:43 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Zahvaljujući jednom gumbu na kontrolnoj ploči automobila, klima uređaj može hladiti vozilo i do deset puta bolje. Upravo ovaj gumb mogao bi vam olakšati život tijekom ljeta i znatno bolje ohladiti auto.

Prije nego što uključe klima uređaj, vozači bi prvo trebali uključiti ventilator na najjaču postavku minutu ili dvije prije nego što uključe klima uređaj.

To pomaže u izbacivanju vrućeg zraka iz ventilacijskih otvora i smanjuje vrijeme potrebno za hlađenje, piše Sun. Nakon toga potrebno je pritisnuti gumb za recirkulaciju koji povlači zrak iz auta, a ne izvana, i ponovno ga cirkulira u unutrašnjosti vozila.

Zahvaljujući ovom načinu rada zrak će se rashladiti puno brže i time će istovremeno smanjiti opterećenje sustava klimatizacije.

Sustav klimatizacije u vašem automobilu oslanja se na snagu iz motora kako bi funkcionirao ili izravno iz baterije u slučaju električnih vozila. Ako se stalno uvlači zrak izvana i potom se taj zrak zagrijava ili hladi, tada će automobil trošiti više energije nego u slučaju da recirkulirate zrak koji se već kreće kroz sustav. Ovo vrijedi i za električne aute.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!