Fantastična kombinacija okusa za prave gurmane.
Sastojci:
– 16 cannellona
– 2 žlice ribanog parmezana
Za nadjev:
– 80 g mladog luka
– 400 g mljevenog mesa
– 4 žlice ulja
– 2 žličice suhog biljnog začina
– 80 g ribanog parmezana
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 50 ml vina
Za umak od rajčice:
– 400 ml pasirane rajčice
– 250 ml vode
– 1 žličica suhog biljnog začina
– 1 čili papričica
– 2 žličice šećera
Priprema:
Na ulju kratko propržite mladi luk narezan na kolutiće. Dodajte mljeveno meso, suhi biljni začin, pa dinstajte nalijevajući vodom oko 20 minuta.
Nakon toga dodajte vrhnje, vino i ribani parmezan.
Sve zajedno kratko prokuhajte, malo ohladite i ovim nadjevom napunite cannellone.
Tako napunjene stavite u uljem namazanu vatrostalnu posudu i prelijte umakom od rajčice, a pripremite ga na sljedeći način: pasiranu rajčicu pomiješajte s vodom, dodajte začine, narezanu čili papričicu i šećer.
Kratko prokuhajte i prelijte preko cannellona, pospite ribanim sirom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.