Recept: Cannelloni punjeni mesom

Cooking 01. stu 202013:03 > 13:03
Shutterstock

Fantastična kombinacija okusa za prave gurmane.

Sastojci:

– 16 cannellona

– 2 žlice ribanog parmezana

Za nadjev:

– 80 g mladog luka 

– 400 g mljevenog mesa

– 4 žlice ulja

– 2 žličice suhog biljnog začina

– 80 g ribanog parmezana

– 200 ml vrhnja za kuhanje

– 50 ml vina 

Za umak od rajčice:

– 400 ml pasirane rajčice

– 250 ml vode

– 1 žličica suhog biljnog začina

– 1 čili papričica

– 2 žličice šećera

Priprema:

Na ulju kratko propržite mladi luk narezan na kolutiće. Dodajte mljeveno meso, suhi biljni začin, pa dinstajte nalijevajući vodom oko 20 minuta.

Nakon toga dodajte vrhnje, vino i ribani parmezan.

Sve zajedno kratko prokuhajte, malo ohladite i ovim nadjevom napunite cannellone.

Tako napunjene stavite u uljem namazanu vatrostalnu posudu i prelijte umakom od rajčice, a pripremite ga na sljedeći način: pasiranu rajčicu pomiješajte s vodom, dodajte začine, narezanu čili papričicu i šećer.

Kratko prokuhajte i prelijte preko cannellona, pospite ribanim sirom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210 stupnjeva oko 20 minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.