Recept: Pita s tikvicama

Cooking 07. stu 202021:07 > 21:39
Shutterstock

Ukusna pita bogata punjenjem od tikvica.

Sastojci:

– 6 listova gotovih kora za pitu

– 1 čajna žlica kima

– 4 žlice ulja

– 40 g brašna

– 200 ml mlijeka

– 150 g svježeg sira

– 1 veza peršina

– 700 g tikvica

– 1 kašika suhog biljnog začina

– 3 jaja

– 1 čajna žlica ulja

– 1 čajna žlica mlijeka

– 1 čajna žlica jogurta

Priprema:

Tikvice oljuštite, izribajte, malo posolite i zatim ocijedite.

Dodajte im mleko, brašno, suhi biljni začin, ulje, sir i sjeckani peršun, pa sve dobro promiješajte.

U dubokoj posudi napravite premaz od jaja, ulja, mlijeka i jogurta.

Tri kore za pitu raširite na radni stol i premažite smjesom od jaja. Deo ostavite za premazivanje gotovih savijača.

Premazane kore poklopite s ostalim korama premazanim nadjevom od tikvica i savijte u tri pite.

Zatim pite stavite u nauljen pleh, premažite ostatkom smjese od jaja i pospite kimom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.