Ukusna pita bogata punjenjem od tikvica.
Sastojci:
– 6 listova gotovih kora za pitu
– 1 čajna žlica kima
– 4 žlice ulja
– 40 g brašna
– 200 ml mlijeka
– 150 g svježeg sira
– 1 veza peršina
– 700 g tikvica
– 1 kašika suhog biljnog začina
– 3 jaja
– 1 čajna žlica ulja
– 1 čajna žlica mlijeka
– 1 čajna žlica jogurta
Priprema:
Tikvice oljuštite, izribajte, malo posolite i zatim ocijedite.
Dodajte im mleko, brašno, suhi biljni začin, ulje, sir i sjeckani peršun, pa sve dobro promiješajte.
U dubokoj posudi napravite premaz od jaja, ulja, mlijeka i jogurta.
Tri kore za pitu raširite na radni stol i premažite smjesom od jaja. Deo ostavite za premazivanje gotovih savijača.
Premazane kore poklopite s ostalim korama premazanim nadjevom od tikvica i savijte u tri pite.
Zatim pite stavite u nauljen pleh, premažite ostatkom smjese od jaja i pospite kimom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.