Spoj naizgled nespojivog.
Sastojci:
– 500 g graška
– 250 ml vrhnja za kuhanje
– 50 g prženih, slanih, oljuštenih suncokretovih sjemenki
– 100 g prženog slanog kikirikija
– malo putra
– luk i mrkva
– brokula i karfiol
– 1 vrećica pileće juhe
– sol i papar
Priprema:
Stavite grašak u slanu vodu da se skuv+ha, a u drugom loncu skuhajte pileću juhu.
Stavite luk da se dinsta na putru, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodajte mrkvu i dodajte malo vode, po potrebi.
Kada ste završili, luku i mrkvi dodajte komadiće brokule i karfiola, konstantno miješajući.
Odmah sipajte u to pileću juhu i ostavite da se kuha, sve dok brokula i karfiol ne omekšaju.
Ako želite, možete dodati i malo vode, bitno je samo da juha bude gušća.
Umeđuvremenu stavite grašak u blender, pa ga ispasirajte.
Dodajte u njega kikirki, opet malo izblendajte, toliko da kikiriki ostane u komadićima.
Dodajte u to suncokretove sjemenke, ali njih ne treba blendirati i dodajte u grašak 250 ml vrhnja za kuhanje. Promiješajte.
Nakon toga, dodajte smjesu od graška u juhu, gdje se nalaze luk, mrkva, karfiol i brokula, promiješajte, dodajte sol, papar i začine po želji, ostavite da prokuha.
Poslije toga je spremno za posluživanje.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.