Recept: Keksići s cimetom

Cooking 16. pro 202018:26 > 18:28
Shutterstock

Miris i okus koji se ne zaboravlja.

Sastojci:

– 300 g brašna (pola glatko, pola integralno)

– 100 g maslaca

– 2 kašike meda

– 1 jaje

– 5 kašika šećera

– 1 vanilin šećer

– prstohvat soli

– 1/2 vrećice praška za pecivo

– 1 žličica cimeta

– 1 žlica čokolade u prahu

– 1 žlica začina u prahu: klinčić, muškatni oraščić, đumbir

– izribana korica limuna ili naranče

Priprema:

Pomiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.

Dodajte čokoladu u prahu, sol, šećer, vanilin šećer i sve začine.

Suhoj smjesi dodati malo omekšali maslac, med i izribanu koricu limuna ili naranče.

Dlanovima istrljajte sve u mrvičastu smjesu, nek bude ravnomjerno, bez većih i manjih mrvica.

Dodati jaje i sve dobro sjediniti u mekano tijesto koje se više ne lijepi za dlanove.

Zamotajte smjesu u plastičnu foliju i stavite u frižider na par sati.

Tijesto izvaditi iz frižidera, pola sata ga ostavite da malo smekša, pa ga razviti valjkom i kalupima po želji vadite keksiće i slažite na pleh obložen papirom za pečenje.

Keksiće peći na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10 minuta.

Možete ih ukrasiti po želji.

Stavljajte ih u kutiju za kekse tek kada se ohlade.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.