Sočan ručak iz pećnice.
Sastojci:
– 5 većih krmenadli (oko 1 kg)
– 1 glavica crvenog luka
– 5 čehurica češnjaka
– goveđa kocka za juhu
– 1/2 litra kipuće vode
– 1 dl bijelog vina
– sol, papar
– lovorov list
– ulje
– brašno za paniranje
Priprema:
Krmenadlima odstraniti kosti, oprati ih, osušiti ubrusom, stanjiti čekićem, posoliti i popapriti.
Zatim ih uvaljati u brašno i pržiti na ulju u tavi da dobiju lijepu, rumenu boju.
Kada se isprže, slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem.
Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listića.
Na istom ulju na kojem su se pržili krmenadli, propržiti crveni luk isjeckan na trakice, zatim dodati sitno isjeckan češnjak i 3 žlice brašna.
U pola litre kipuće vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za juhu i time preliti luk i brašno u tavu, još malo miješati da se zgusne, malo posoliti.
Preliti krmenadle umakom iz tave, da ih potpuno prekrije, pa ih poprskati vinom. Prekriti vatrostalnu posudu aluminijumskom folijom.
Pecite u pećnici 45 minuta na 180 stupnjeva, zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta otkriveno.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.