Jednostavna poslastica s voćem i čokoladom.
Sastojci:
– 1 pakiranje lisnatog tijesta (500 g)
– 5 većih šljiva
– 1 velika jabuka
– 100 g čokolade za kuhanje
– 1 žličica cimeta
– 3 žlice šećera
– 2 vrećice vanilin šećera
Priprema:
Lisnato tijesto ostaviti oko sat vremena da se odledi. Za to vrijeme jabuku oprati, oguliti, očistiti od sjemenki, izribati i izdinstati sa šećerom i cimetom. Potrebno je da ispari sva tekućina.
Šljive dobro operite, odstranite koštice, izrežite na male kockice i pomiješajte s dinstanom jabukom, jednom vrećicom vanilin šećera i ribanom čokoladom. Sve dobro izmiješajte i ostavite smjesu sa strane.
Valjkom razvucite koru na pobrašnjenoj podlozi, dimenzija otprilike 23×25 cm, a zatim koru prebacite u pleh u kojem ćete peći pitu.
Na tu koru ravnomjerno rasporedite smjesu, razvucite zatim drugu koru, također na pobrašnjenoj podlozi, izbockajte je vilicom na nekoliko mjesta i zatim preko stavite punjenje.
Potrebno je da vam donja kora bude za oko jedan centimetar veća od gornje jer ćete krajeve donje kore prebaciti preko gornje kore i dobro pritisnuti prstima da bi se spojile i da tijekom pečenja ne bi curilo punjenje.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite pitu oko 25 minuta.
Pet minuta pred kraj pečenja izvadite pleh, pospite drugom vrećicom vanilin šećera i vratite pitu u pećnicu.
Pleh nije potrebno podmazivati jer je lisnato tijesto masno. Kada se pita prohladi izrežite je na kocke željene veličine i poslužite.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.