Jednostavan trik kako da kupovni njoki ne budu “gumeni”

Cooking 28. kol 202108:53 0 komentara
Stefan Schauberger/ Unsplash

Žilavi njoki stvarno nikom nisu fini.

Kupovni njoki ne mogu se usporediti s domaćima, no tko uvijek ima vremena za kuhanje krumpira i izradu tijesta? Stoga, nekad popuštamo pred njokima koje samo kupimo i ubacimo u vruću vodu na nekoliko minuta i to je u redu. No oni nekad znaju biti jako gumeni i žilavi.

Kako to spriječiti?

Dovoljan je jedan jedini trik, nemojte ih kuhati nego ih ispecite na tavi ili u pećnici. Dodajte im samo malo ulja kako bi dobili lijepu smeđu boju. Njoki pripremljeni na ovaj način izvana će biti hrskavi, a iznutra mekani, piše BonAppetit.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!