Postoji nekoliko jednostavnih savjeta pomoću kojih ćete svaki put uspjeti pripremiti savršenu rižu.
Ako želite pripremiti basmati rižu, koristite 2:1 odnos vode i riže, a za rižu dugog zrna koristite 1,5:1 odnos vode i riže. Kuharica Anna Beheshti je za britanski magazin Express otkrila koji je ključni korak u pripremanju:
“Najprije je treba oprati mlakom vodom kako biste uklonili višak škroba”, navela je.
Druga važna stvar kod kuhanja riže je odabir posude za kuhanje s debelim dnom koja ima vrlo čvrst poklopac. Stvar je u tome da riža upija vodu u kojoj se kuha, ona neće ispariti.
Rižu stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte poklopljeno. Također savjetuje da je ne miješate.
Kada je riječ o vremenu kuhanja, to ovisi od vrsti riže koju pripremate.
Bijelu basmati rižu kuhajte 10 do 12 minuta na jakoj vatri, basmati od cjelovitog zrna otprilike 25, smeđu rižu također oko 25 minuta, a rižu dugog zrna oko 15 minuta, prenosi Klix.ba.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!