Vremenska prognoza opet najavljuje vrućine, a kada temperature prijeđu 30 stupnjeva, vrijeme provedeno ispred štednjaka želimo svesti na minimum. Stoga svaka ideja za brzi i hranjivi ručak dobro dođe, a jedan je od prijedloga tjestenina s brokulom i limunom gotova za 15 minuta.
Sastojci (za 4 porcije):
* 0,5 kg kratke tjestenine po želji
* 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
* 1 žlica nezasoljenog maslaca
* 0,5 kg brokule, grubo nasjeckane
* 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
* naribana korica i sok od 1 limuna
* 120 ml tučenog slatkog vrhnja
* 45 grama ribanog parmezana
* košer sol i svježe mljeveni crni papar
* 65 g pinjola
* 3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
Postupak:
1. U kipuću zasoljenu vodu stavite tjesteninu i kuhajte prema uputama na ambalaži dok ne postane al dente.
2. Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslinovo ulje i maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte brokulu i pržite dok ne pusti miris, oko pet minuta. Dodajte češnjak, limunovu koricu i sok te pržite dok sastojci ne puste miris, oko jedne minute, piše Zadovoljna.hr.
3. Umiješajte tučeno vrhnje i pustite da zakipi, i dalje na srednje jakoj vatri. Dodajte parmezan.
4. Procijedite tjesteninu i dodajte je umaku, dobro miješajući da se sve prožme. Začinite sa soli i paprom. Ukrasite s pinjolima i bosiljkom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!