Recept: Kremasta juha od batata

Cooking 10. velj 202108:17 0 komentara
Shutterstock (ilustracija)

Fantastična kremasta juha puna vlakana.

Sastojci:

– 1 veći batat

– 3 srednje mrkve

– 200 g skuhanog graha

– 1 manji crveni luk

– 3 češnja češnjaka

– 1 stabljika celera

– 1 žličica mljevene crvene paprike

– 1 žličica mljevenog čilija

– 1 lovorov list

– sol, papar

– 1,5 l povrtne juhe

– 3 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Batat i mrku ogulite, operite i narežite na male kockice. Luk i celer narežite na sitno, a češnjak zgnječite.

Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj posudi i dodajte luk. Dinstajte dok malo ne požuti, a zatim dodajte češnjak, nakon njega celer i sve prodinstajte još minutu-dvije.

Zatim dodajte batat i mrkvu. Posolite, pobiberite, dodajte čili, mljevenu papriku i lovorov list, pa sve zalijte povrtnom juhom i ostavite da se kuha.

Probajte mrkvu i batat i kada primijetite da im treba još nekoliko minuta kuhanja, u posudu dodajte skuhani grah da se poveže s ostalim sastojcima.

Nakon kuhanja sadržaj sipajte u blender ili koristite štapni mikser da biste ga pretvorili u krem supu.

Prijatno!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!