Fantastična kremasta juha puna vlakana.
Sastojci:
– 1 veći batat
– 3 srednje mrkve
– 200 g skuhanog graha
– 1 manji crveni luk
– 3 češnja češnjaka
– 1 stabljika celera
– 1 žličica mljevene crvene paprike
– 1 žličica mljevenog čilija
– 1 lovorov list
– sol, papar
– 1,5 l povrtne juhe
– 3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Batat i mrku ogulite, operite i narežite na male kockice. Luk i celer narežite na sitno, a češnjak zgnječite.
Zagrijte maslinovo ulje u dubljoj posudi i dodajte luk. Dinstajte dok malo ne požuti, a zatim dodajte češnjak, nakon njega celer i sve prodinstajte još minutu-dvije.
Zatim dodajte batat i mrkvu. Posolite, pobiberite, dodajte čili, mljevenu papriku i lovorov list, pa sve zalijte povrtnom juhom i ostavite da se kuha.
Probajte mrkvu i batat i kada primijetite da im treba još nekoliko minuta kuhanja, u posudu dodajte skuhani grah da se poveže s ostalim sastojcima.
Nakon kuhanja sadržaj sipajte u blender ili koristite štapni mikser da biste ga pretvorili u krem supu.
Prijatno!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!