Recept: Pečene šparoge s parmezanom

Cooking 25. svi 202208:32 0 komentara
Shutterstock

Šparoge iz pećnice možete poslužiti samostalno, ali i kao prilog uz ribu ili piletinu.

Sastojci:

– 500 g šparoga

– 5 žlica naribanog parmezana

– sol, papar

– maslinovo ulje

– češnjak u prahu, po želji

Priprema:

Odvojiti mekani od drvenastog dijela šparoge, oprati, pa kuhati par minuta u slanoj, kipućoj vodi.

Procijediti, pa staviti na kuhinjski ručnik da se osuše.

Posudu u kojoj ćete peći šparoge obložiti papirom za pečenje, pa papir premazati maslinovim uljem.

Poslagati šparoge u jednom sloju, posoliti, popapriti, dodati češnjak u prahu po želji i preliti maslinovim uljem.

Na kraju obilno posuti naribanim parmezanom. Peći 10 do 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Poslužiti tople ili hladne, samostalno ili kao prilog.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!