Odličan miris i još bolji okus.
Sastojci:
Tijesto:
– 250 g brašna
– 80 g šećera
– prstohvat soli
– 160 g hladnog maslaca
– 1 jaje
Nadjev:
– oko 1 kg jabuka
– 2 žličice limunovog soka
– 1 žličica cimeta
– 1 žličica šećera
Preljev:
– 300 g kiselog vrhnja
– 3 jaja
– 100 g šećera
– 1 žličica gustina
Priprema:
Od sastojaka umijesiti tijesto. Staviti na pola sata u hladnjak.
Oguliti jabuke i izrezati ih na krupne kocke. Politi limunovim sokom, cimetom pomiješanim sa šećerom.
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto rasporediti u okrugli kalup dimenzija 26-28 centimetara.
Jabuke staviti preko tijesta i zaliti preljevom koji ćete napraviti od kiselog vrhnja, šećera, umućenih jaja i gustina (sve izmiješati i preliti jabuke).
Peći oko 60 minuta.
Nakon pečenja ostaviti neka se malo prohladi u kalupu, pa izvaditi kolač.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!