Recept: Poslastica od bundeve

Cooking 27. ruj 202108:01 0 komentara
kolač, mrkva, bundeva, mrkve,
Shutterstock/Ilustracija

Iskoristite sezonu bundeva na najbolji mogući način.

Sastojci

  • 300 g pirea od pečene bundeve
  • 300 g oštrog brašna
  • 3 velika jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 1 vrećica praška za pecivo

Krema

  • 400 g kremastog sira
  • 100 g šećera u prahu
  • mahuna vanilije ili par kapi arome vanilije

Priprema

Okrugli kalup premažite maslacem i pospite brašnom.

Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom.

Odvojite bjelance od žumanjaca, pa žumanjca dodajte maslacu i izmiksajte dobro dok se sastojci ne sjedine. Dodajte pire od bundeve i promiješajte.

Pomješajte brašno s praškom za pecivo i umutite snijeg od bjelanaca. Dodajte lagano u smjesu s bundevom dok ne potrošite sve sastojke.

Miješajte rukom i lagano. Nalijte smjesu u kalup i pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Kolač je gotov kada se odvoji od kalupa i kada njegova površina bude čvrsta. Za svaki slučaj provjerite kolač čačkalicom prije nego što ga izvadite iz pećnice. Ostavite ga da se ohladi do kraja.

Zatim pripremite kremu.

Par kapi arome vanilije dodati u sir. Dodajte u posudu i šećer u prahu, pa miksajte dok sastojke ne povežete u glatku kremu. Kada se kolač ohladi, preresijecite ga na tri kore.

Trećinu kreme stavite na donju koru i razmažite, poklopite drugom korom, na koju ćete staviti drugu trećinu kreme i zatim na vrh stavite treću koru i ostatak kreme razmažite po cijelom kolaču.

Dobar tek!

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!