Svinjsko meso s gljivama, đumbirom i umakom od soje.
Sastojci:
– 250 g svinjetine od buta
– 2 češnja češnjaka
– 1 žlica šećera
– 50 g šampinjona
– 50 ml umaka od soje
– 1 žličica đumbira
– 2 žličice ulja
– 50 ml bijelog vina
– 1 žličica suhog biljnog začina
Priprema:
Svinjetinu narezati na trake. Gljive malo propržiti.
Na zagrijanom ulju rastopite šećer, tako da dobije svijetlosmeđu boju.
Posudu skinite sa štednjaka, dodajte meso, promiješajte, pa zalijte s oko 200 ml vode.
Dodajte gljive, nasjeckani češnjak, đumbir, ulje, umak od soje i suhi biljni začin.
Dinstajte na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a pred kraj umiješajte vino.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!