Recept: Svinjetina s gljivama

Cooking 11. sij 202208:27 0 komentara
Shutterstock

Svinjsko meso s gljivama, đumbirom i umakom od soje.

Sastojci:

– 250 g svinjetine od buta

– 2 češnja češnjaka

– 1 žlica šećera

– 50 g šampinjona

– 50 ml umaka od soje

– 1 žličica đumbira

– 2 žličice ulja

– 50 ml bijelog vina

– 1 žličica suhog biljnog začina

Priprema:

Svinjetinu narezati na trake. Gljive malo propržiti.

Na zagrijanom ulju rastopite šećer, tako da dobije svijetlosmeđu boju.

Posudu skinite sa štednjaka, dodajte meso, promiješajte, pa zalijte s oko 200 ml vode.

Dodajte gljive, nasjeckani češnjak, đumbir, ulje, umak od soje i suhi biljni začin.

Dinstajte na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a pred kraj umiješajte vino.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!