Recept za pastrvu u marinadi

Cooking 14. tra 202308:23 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Jednostavno i lako pripremite postan ručak.

Sastojci

– 2 pastrve (oko 400 g)

– 2 češnja češnjaka

– 1 vezica svježeg peršina

– sol, papar

– maslinovo ulje

– limunov sok

Priprema

Svježi peršin i češnjak isjeckati na sitno i napraviti marinadu s malo maslinovog ulja (ne previše, 2-3 žlice, ovom smjesom kasnije punite pastrvu).

U posudu nalijte maslinovo ulje, dodajte papar i limunov sok.

Očišćenu i posoljenu ribu obrišite papirnim ubrusom da maknete višak vode. Zatim je napunite ranije pripremljenom marinadom od peršina, češnjaka i maslinovog ulja.

Ribe ostaviti da sat vremena odstoji u ranije pripremljenoj mješavini ulja, papra i limunovog soka pa ih povremeno okrenite da što bolje upiju marinadu.

Marinirane pastrve stavite u pleh obložen papirom za pečenje poprskanim maslinovim uljem, a zatim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.

Ribu pecite 35 do 40 minuta, odnosno dok kožica lijepo ne porumeni, a tijekom pečenja okrenite je barem dva puta.

Poslužiti pastrvu uz kuhani krumpir i salatu po izboru.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!