Jednostavno i lako pripremite postan ručak.
Sastojci
– 2 pastrve (oko 400 g)
– 2 češnja češnjaka
– 1 vezica svježeg peršina
– sol, papar
– maslinovo ulje
– limunov sok
Priprema
Svježi peršin i češnjak isjeckati na sitno i napraviti marinadu s malo maslinovog ulja (ne previše, 2-3 žlice, ovom smjesom kasnije punite pastrvu).
U posudu nalijte maslinovo ulje, dodajte papar i limunov sok.
Očišćenu i posoljenu ribu obrišite papirnim ubrusom da maknete višak vode. Zatim je napunite ranije pripremljenom marinadom od peršina, češnjaka i maslinovog ulja.
Ribe ostaviti da sat vremena odstoji u ranije pripremljenoj mješavini ulja, papra i limunovog soka pa ih povremeno okrenite da što bolje upiju marinadu.
Marinirane pastrve stavite u pleh obložen papirom za pečenje poprskanim maslinovim uljem, a zatim stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
Ribu pecite 35 do 40 minuta, odnosno dok kožica lijepo ne porumeni, a tijekom pečenja okrenite je barem dva puta.
Poslužiti pastrvu uz kuhani krumpir i salatu po izboru.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!