Recept za vafle koji se tope u ustima, a savršeni su za doručak i večeru

Cooking 12. ruj 202406:52 0 komentara
vafli
Shutterstock

Recept za vafle je prava stvar ako želite da radite i doručak i večeru u isto vrijeme, jer namaz može biti slan ili sladak po želji.

Sastojci za vafle:

Suhi sastojci:

  • 2 šalice (oko 250 g) brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli

Mokri sastojci:

  • 2 velika jaja
  • 1 3/4 šalice (oko 420 ml) mlijeka
  • 1/2 šalice (oko 115 g) otopljenog maslaca (ili biljnog ulja)
  • 1 žličica vanilin šećera (ili ekstrakta vanilije)

Priprema:

Uključite pekač za vafle i pustite da se zagrije prema uputama proizvođača. Pomiješajte suhe sastojke – prosijte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol u velikoj zdjeli.

Pripremite mokre sastojke – u drugoj zdjeli umutite jaja, dodajte im mlijeko, otopljeni maslac i vanilin šećer te dobro pomiješajte, piše zadovoljna.rs.

Pomiješajte sve sastojke – napravite udubinu u suhim sastojcima i polako dodajte mokre sastojke, miješajući dok se ne sjedine. Nemojte pretjerano miješati jer bi trebalo biti grudica, a pretjerano miješanje može učiniti vafle žilavim.

Ploče pekača za vafle lagano premažite s malo ulja.

Ulijte malo tijesta na vruću ploču. Količina tijesta ovisi o veličini stroja, ali obično je dovoljna 1/2 do 2/3 šalice.

Zatvorite aparat i pecite prema uputama, obično 3-5 minuta, dok vafli ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi.

Izvadite vafle iz aparata i odmah poslužite. Možete ih posuti šećerom u prahu, preliti medom, dodati svježe voće, šlag, komadiće čokolade ili bilo koji slani dodatak i premaz po želji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!