Uštipci su doručak koji je desetljećima omiljen u domovima diljem Balkana. Ovim receptom ćete se sigurno vratiti u djetinjstvo.
Riječ je o jelu kojeg su nam obično pripremale naše bake za doručak ili večeru. Ovaj recept će vas garantirano vratiti u bezbrižno djetinjstvo, piše krstarica.
Sastojci i priprema
- tri jaja
- pola kilograma brašna
- mast
- sol
U lonac ulijte pola litre vode, malo posolite i zagrijte na štednjaku. Tri žumanjka dobro umutiti pjenjačom, pa u toplu vodu postupno dodavati žumanjke uz stalno miješanje dok se ne potroši sva voda.
Nakon toga uspite pola kilograma brašna i mutite pjenjačom dok tijesto ne nabubri.
Tri bjelanjka istucite dok ne dobijete čvrsti snijeg i lagano ga umiješajte u tijesto.
U pleh za krafne obilato uliti mast i dobro zagrijati na štednjaku.
Od tijesta žličicom odvajati manje komade, stavljati na vruću masnoću i pržiti.
Ispržene uštipke vadite šupljikavom žlicom iz masnoće na veliki okrugli lim, pa ih pospite šećerom u prahu.
Poslužite ih dok su topli.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!