Iskoristite sezonu jagoda i napravite ukusan desert bez previše muke i filozofiranja. Ova torta kao bazu koristi kupovne piškote, koje je po potrebi potrebno prelomiti kako bi se prilagodile kalupu u kojem pripremate slasticu.
Krema za tortu radi se od sira mascarpone i vrhnja za šlag, a sve je obilno začinjeno s mnoštvo slasnih domaćih i svježih jagoda, koje je potrebno marinirati pola sata u balzamičnom octu prije korištenja.
Recept je vrlo jednostavan i namijenjen i najvećim slastičarskim amaterima. Najteži dio u postupku je – čekanje da se torta ohladi i stisne.
Sastojci za tortu od jagoda i piškota:
750 svježih jagoda
500 g vrhnja za šlag
450 g mascarponea
100 g bijelog šećera
30-ak piškota
4 čajne žlice balzamičnog octa
2 čajne žličice ekstrakta vanilije
Priprema torte od jagoda i piškota
Operite i očistite jagode.
Dio ostavite za ukras na torti – otprilike njih 10-ak, a ostatak narežite na kriške i pomiješajte s balzamičnim octom. Pustite da se jagode mariniraju u balzamičnom octu oko pola sata.
Obložite dno okruglog kalupa za pečenje papirom za pečenje. Dno kalupa prekrijte piškotama u jednom ravnomjernom sloju. Iskidajte piškote na manje komade kako biste si olakšali taj posao. Prepolovite ostatak piškota i poslažite ih jednu do druge oko ruba kalupa.
Kako prenosi Pun kufer, mascarpone ostavite na sobnoj temperaturi barem pola sata pa ga izmiksajte s vrhnjem za šlag i šećerom u jednu glatku smjesu. U kremu dodajte ekstrakt od vanilije. Premažite pola kreme preko pripremljenih piškota. Preko kreme stavite marinirane jagode. Ostatak kreme premažite preko mariniranih jagoda.
Stavite tako pripremljenu tortu u frižideru preko noći da se stisne. Poslužite tortu dobro ohlađenu s dodatnim svježim jagodama.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!