'Želim da me ljudi pamte samo po ulogama i po ničem drugom'

Kultura 02. sij 201922:47 > 22:51
Almir Panjeta/Pixsell

Ivo Gregurević, koji je iznenada preminuo u srijedu navečer, intervjue je davao rijetko i nije volio govoriti o ničem osim o glumi i rodnom Orašju.

Kao glumac pojavljivao se na filmu toliko često da je kružila doskočica kako je grupa ‘Film’ jedini film u kojem ne glumi Ivo Gregurević. S druge strane, privatni je život držao podalje od očiju javnosti i sam je rijetko govorio za medije.

VEZANE VIJESTI

Kada bi i odlučio progovoriti, želio je pričati isključivo o glumačkom pozivu i rodnom kraju.

U jednom od zadnjih intervjua 2017. kao dobitnik Večernjakove Ruže kazao je: “Ne bih napravio ništa drukčije. Ovo je najbolji posao kojim se mogu baviti i ne bih ništa drugo znao raditi”, rekao je tada i za Večernji list dodao: “Želim da me pamte isključivo po ulogama. Nemaju me po čemu drugome pamtiti.”

Za razliku od mnogih drugih glumaca, u politiku se nije miješao.

“Nikad neću dati politički intervju. Zašto bih? Prvo, nisam siguran da intervjui uopće koriste, pa ih zato i ne dajem skoro nikako. Drugo, ja sam umjetnik i ne želim da se miješam u posao političara. Oni imaju svoju pozornicu, govornicu, javne nastupe, i tu glume, tu je njihovo mjesto i tu bi, u krajnjoj liniji, trebali odgovarati za svoj rad. Moj rad i moj život su stvar za koju mogu odgovarati – rekao je 2001. za Dane.ba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram