Filmovi Willa Ferrella za početak godine u zagrebačkoj Kinoteci

Kultura 09. sij 201914:35 > 14:39
NEILSON BARNARD / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Početak godine u zagrebačkom kinu Kinoteka obilježit će odabrane komedije Willa Ferrella - mala retrospektiva do subote, 12. siječnja, prikazuje pet filmova tog proslavljenog glumca i komičara.

Nakon prvog prikazanog filma u programu, “Producenti” iz 2005. godine, priče o neobičnom planu producenta koji pokušava nabrzinu zaraditi novac na predstavi koju će namjerno upropastiti, u srijedu se prikazuje film “Ledom do slave”.

Ta filmska priča iz 2007. prati dvojicu rivala muškoga ritmičnoga klizanja (uz Ferrella glumi Jon Heder), koji su zbog fizičkog obračuna na dodjeli medalja doživotno suspendirani iz klizačkog svijeta, a na led se mogu vratiti samo ako pokušaju riješiti svoje nesporazume.

U četvrtak se prikazuje “Priča o Rickyju Bobbyju” (2006.), u kojoj je Ferrell vozačka zvijezda u usponu koja se suočava sa životnim problemima i sa Sachom Baronom Cohenom na NASCAR pisti.

Dan kasnije na rasporedu je film “Luda braća” (2008.) u kojemu su Ferrell i John C. Reiley dvojica razmaženih tipova koji žive s jednim roditeljem samcem. Kada se oni zaljube i vjenčaju, dečki postaju braća.

U subotu će se prikazati “Ništa nije vječno” (2010.) – kad zbog konzumiranja alkohola izgubi ženu i posao, glavni lik krene u prodaju svojih stvari na livadi ispred kuće u nadi da će tako moći započeti novi život. Novi susjed mogao bi postati ključan za njegov povratak u red.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram