Makroorganizmi Bojana Krištofića u Booksi

Kultura 15. sij 201910:23 > 10:31
Sonja Tarokić/PRINT

U četvrtak od 19 sati u Booksi u Martićevoj ulici u Zagrebu bit će predstavljena zbirka poezije Makroorganizmi mladog pjesnika, dizajnera i kritičara Bojana Krištofića.

Makroorganizmi su objavljeni krajem rujna 2018. i do sada su bili predstavljeni na KaLibar festivalu u Zadru, a sada će se s njima upoznati i čitateljska publika u autorovom rodnom gradu.

Uz autora, zbirku će predstaviti Kruno Lokotar, književni urednik i kritičar, pokretač udruge Kultipraktik i jedan od osnivača te član žirija nagrade Post scriptum, te Lucija Butković, mlada pjesnikinja, književna kritičarka i dobitnica nagrade Na vrh jezika godine 2016.

VEZANE VIJESTI

Bojan Krištofić rođen je 1987. godine u Zagrebu. Magistrirao je dizajn vizualnih komunikacija na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Bio je dugogodišnji član uredništva Zareza, te je o dizajnu, suvremenoj umjetnosti i vizualnoj kulturi kao kritičar pisao za mnoge hrvatske i regionalne magazine i portale, a surađivao je i na emisijama i programima Hrvatske radiotelevizije.

Tijekom rada u Superstudiju Ire Payer profilirao se u dizajnera naslovnica knjiga, među kojima se ističe naslovnica romana Ciganin, ali najljepši Kristiana Novaka, a redovito surađuje i s izdavačkom kućom Fraktura. Svoje radove u području dizajna i ilustracije izlagao je na nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama 2017.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.