Britanska super grupa The Smile nastupa 15. lipnja u pulskoj Areni

Kultura 09. sij 202416:28 0 komentara
Rich Fury / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

The Smile, super grupa koju čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada i Tom Skinner iz Sons of Kemet, održat će u sklopu europske turneje 15. lipnja koncert u pulskoj Areni, objavio je organizator koncerta Charm Music Croatia.

The Smile se vraća u Hrvatsku nakon što su prije dvije godine u Zagrebu počeli debitantsku turneju koja je pratila izdanje albuma prvijenca “A Light For Attracting Attention”.

Kritičari bend nazivaju “Radiohead u power trio formatu”, jer su Yorke i Greenwod kreativna osovina Radioheada, a dodatkom virtuoznog bubnjara Skinnera uspjeli su stvoriti novi glazbeni izričaj i privući novu publiku.

Nakon debitantskog albuma bend se vraća u Hrvatsku kako bi predstavio novi studijski album “Wall of Eyes”, snimljen u studijima Oxford i Abbey Road, koji je producirao Sam Petts-Davies, a na njemu su i gudački aranžmani u izvedbi London Contemporary Orhestra.

Kao najava albuma krajem prošle godine izašao je singl za naslovnu pjesmu “Wall of Eyes”, a 9. siječnja izašao je novi singl “Friend of a Friend”. Već s prvim singlom bend je pokrenuo suradnju s poznatim redateljem Paulom Thomasom Andersonom, koji je režirao video spotove za obje pjesme.

Na pozornici pulske Arene The Smileu će se kao gost pridružiti i britanski glazbenik James Holden, koji je na sceni već 20 godina, a kroz karijeru bio je producent, remikser, DJ, šef izdavačke kuće, synth maestro, vođa benda, miks inženjer i okušao se u mnogim žanrovima kao što su trance, progressive house, minimal techno, IDM, synth i jazz.

Već s 19 godina Holden je doživio veliki uspjeh sa svojim trance singlom “Horizons”, što mu je donijelo karijeru svjetskog DJ-a i producenta, koji radi remikse za zvijezde od Madonne i Britney do Radioheada, New Ordera i Depeche Modea.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!