Otvorene prijave za 30. izdanje Dana hrvatskog filma

Kultura 05. lip 202119:36 0 komentara
Unsplash/Ilustracija

Otvorene su prijave za 30. izdanje Dana hrvatskog filma, koje će se održati od 12. do 16. rujna u zagrebačkom Kinu Tuškanac.

Prijave za natjecateljski program jubilarnog izdanja traju do 30. lipnja i otvorene su u kategorijama Kratkometražni i srednjometražni igrani film, Dokumentarni film, Animirani film, Eksperimentalni film i Namjenski film (uključuje i glazbeni spot).

U obzir za selekciju ulaze svi filmovi hrvatskih autora i/ili producenata koji su između dva izdanja festivala premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.

Odabrani filmovi natječu se za službene nagrade stručnoga žirija (Grand prix za najbolji film, režija, scenarij, kamera, montaža, glazba glumačko ostvarenje i manjinska produkcija), za tradicionalne nagrade ‘Jelena Rajković’ Društva hrvatskih filmskih redatelja najboljem autoru do 30 godina starosti, i Zlatna uljanica tjednika Glas koncila, za promicanje etičkih vrijednosti na filmu.

Dani hrvatskog filma se već trideset godina održavaju kao nacionalna kulturna manifestacija koja predstavlja, promiče i vrednuje godišnju produkciju kratkometražnog i srednjemetražnog filma te dugometražnu produkciju svih kategorija, osim igranog filma.

“Svrha Festivala je također pružiti uvid u nacionalnu baštinu i komparativan uvid u suvremena kretanja u regionalnim kinematografijama u kojima participiraju domaći autori i producenti”, ističu organizatori.

Popunjenu prijavnicu, koja se može pronaći na stranicama HAVC-a, šalje se na  [email protected], a rezultati će se objaviti 1. kolovoza.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!