Sve je spremno za koncert: “Ostavština Olivera je neizmjerna, čista duhovnost”

Kultura 29. srp 202214:01 > 19:23 0 komentara
N1

Prije četiri godine na današnji dan preminuo je Oliver Dragojević, jedan od najvećih hrvatskih glazbenika.

U Oliverovu čast u njegovoj rodnoj Veloj Luci održava se projekt Trag u beskraju, a centralni glazbeni događaj je koncert koji počinje večeras u 21 sat.

“Moji prvi počeci vezani su uz Olivera, ja sam propjevao zahvaljujući njemu. Svake godine ga iznova slavimo, a s druge strane nosimo tugu jer je otišao veliki i nezaboravni umjetnik koji je ostavio i ostavlja neizbrisive tragove u hrvatskoj glazbi, naglasio je glazbenik Tedi Spalato za N1.

Dodaje kako je uvijek najveći bio događaj ići na turneje, pjevati i družiti se s njime. Oliver je osoba velikih ljudskih moralnih kvaliteta, uzor kao glazbenik i kao čovjek. “Teško je bilo što izdvojiti, svaki trenutak s njim bio je ispunjen njegovom iskrenošću, dobrotom i glazbom”.

Ističe kako je ostavština Olivera neizmjerna i u perspektivi beskonačna. “Stalno je prisutna, ne kao nekakav spomenik, nego Oliver kao glazba. Taj tip ostavštine koji nema materiju, to je čista duhovnost”, poručio je Spalato.

Prepun trajekt Oliverovih obožavatelja iz Splita došao je u Vela Luku.

U muzeju u centru grada organizirana je izložba Oliveru u čast.

Na pontonu na rivi u Veloj Luci nastupit će mnogi hrvatski glazbenici. Oliverovi prijatelji i kolege glazbenici pjevat će njegove najljepše pjesme koje je ostavio u bogatom naslijeđu.

Oliver Dragojević, podsjetimo, preminuo je u KBC-u Split, 29. srpnja 2018. godine, nakon teške borbe s karcinomom pluća. Posljednji nastup održao je 15. listopada 2017. godine na humanitarnom koncertu “Vjeruj u ljubav”.

Njegovo posljednje obraćanje bilo je putem videopoziva u ožujku 2018. godine kada je primio Porina za životno djelo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!