Možda uništavate štednjak, a da niste ni svjesni: Evo kako ga pravilno počistiti

Lifestyle 08. stu 201916:45 > 09. stu 2019 08:11
Ilustracija

Prilikom svakog kuhanja zaprlja se površina štednjaka i važno je obratiti pažnju na njezino čišćenje i održavanje. Nisu ista pravila za staklokeramičku podlogu, indukcijsku ploču ili klasičan, plinski štednjak.

Štednjak bi se trebao čistiti samo mekanim spužvama, dok bi one žičane valjalo izbjegavati, osobito kod štednjaka sa staklokeramičkom pločom za kuhanje, kao i kod indukcijskih ploča. Čak i ako se na površini zapeče hrana, izbjegavajte struganje oštrim predmetima.

Računa treba voditi i o sredstvima za čišćenje. Koristite ona manje agresivna, osobito kod indukcije i staklokeramičke ploče, a preporučuje se brisanje toplom vodom. Koristite prirodna sredstva, poput sode bikarbone, koju, nakon što njome posipate površinu, obrišite krpicom od mikrofibre.

Plamenici na štednjaku mogu se očistiti pomoću octa i vode pomiješanih u jednakom omjeru. Ostavite da djeluje nekoliko minuta i obrišite krpicom. Ne zaboravite očistiti glave i glave plamenika u toploj vodi, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.