Pohana piletina je jednostavno jelo koje vrlo brzo možemo pripremiti u vlastitoj kuhinji, a stručnjak Carl Clark otkrio je vrhunske savjete kako pripremiti idealnu hrskavu pohanu piiletinu.
Prvi korak jest kupiti najkvalitetniju piletinu koju možete. Carl je u ovom slučaju odabrao pileća prsa.
“Ako kuhate prsa, ona se brže isušuju nego ako koristite, primjerice, batke, no treba im duže vremena za pripremu.”, napomenuo je.
Piletinu nakon toga sostavite u slanoj vodi kako bi bila dobro začinjena.
“U litri vode otopite grama soli i ostavite sat vremena. Potrebno je napraviti dooljno salamure kako bi piletina ostala vlažna dok se kuha te da je dobro začinjena.Pazite da je ne zasolite previše ili ne držite previše u vodi jer bi mogla postati žilava. Umjesto vode, koristite mlaćenicu kako bi piletina bila još sočnija”, dodao je.
Kad ste gotovi sa začinima, prelazimo na brašno.
“Možete koristi bilo koje brašno, a mi koristimo mješavinu četiri vrste brašna. Ako ne podnosite gluten možete koristiti bezglutensko rižino ili krumpirovo brašno”, kazao je Carl za Metro.
Carl ističe kako netko voli začiniti i brašno no on to ne čini jer dodaje začine nakon prženja, ali to je stvar osobne odluke.
Kada komade piletine stavite u posudu s brašnom, Carl savjetuje da pokušate što manje dodirivati piletinu jer manje dodira rezultira s lakšim i ukusnijim konačnim jelom. Savjetuje i da istreste višak brašna da se ne zgusne prije prženja.
Posljednja faza je prženje.
“Za prženje možete koristiti tavu. U tavu ulijte dovoljno ulja kako bi potopili piletinu te pažljivo stavite meso kao se ne bi spržili. Idealna temepratura ulja za prženje je 160 stupnjeva. Pržite piletinu dok ne bude zlatna i hrskava. Jedan komad presjecite kako bi provjerili je li meso dovoljno prženo. Ako je bijelo unutra, onda je gotovo”, kaže Carl.
Dodao je i kako je za svaki komad piletine potrebno prosječno pet do sedam minuta, ali ovisi i o veličini piletine.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.