Moktel – koktel koji liječi sve, pa i prepun želudac

Lifestyle 29. lis 201515:48 > 15:50
Pixabay

Uglavnom se govori o voćnim sokovima koji suzbijaju mamurluk, no ne treba zaboraviti da se pretjerati može i s hranom. Ovaj začinjeni džus s mjehurićima, moktel, odnosno lažni ili bezalkoholni koktel u stanju je da vam brzo i efikasno popravi posljedice neumjerenosti kako u jelu i tako i u piću.

Obiluje prirodnim šećerima, boju i slatkoću mu daje repa, kelj mu daje vlakna, jabuke i kruške mu daju dašak sezone, a tu je i začin od bundeve i vanilize te malo mineralne vode koja mu daje otmjenost koktela, piše Mashable.

Potrebna vam je jedna šalica krcata mladog kelja, jedna šalica vode, dvije cikle, jedna kruška i jedna jabuka narezani na komadiće. Štapić vanilije i malo mineralne vode.

Povrće, voće i voda se izmiksaju u blenderu dok smjesa ne postane glatka, a zatim se procijedi kroz gazu te joj se dodaju začini. Treba je rashladiti na bar sat vremena, a prije samog posluživanja u čašama za šampanjac treba dodati malo mineralne.