Dva mjesta u Hrvatskoj uvrštena na popis 25 najljepših destinacija Europe

Lifestyle 24. ožu 202315:08 1 komentar
Pixabay

Turistički magazin Travel + Leisure predstavio je popis 25 najljepših destinacija u Europi. Na popisu su i mali gradovi i odredišta sa skrivenim plažama ili prekrasnom prirodom. Zanimljivo je da su na listi i dvije hrvatske destinacije.

Travel + Leisure u svom izvješću navodi kako diljem Starog kontinenta ima bezbroj destinacija s pregršt zanimljivog sadržaja. Od šarenih gradića, veličanstvenih dvoraca, srednjovjekovnih građevina, pa sve do pjenušavih laguna i skrovitih plaža, Europa je uistinu neiscrpan izvor inspiracije. Čak tri destinacije iz regije među najljepšima su u Europi, piše b92.

Definirati najljepša mjesta u Europi prilično je teško, jer destinacija ima zaista mnogo, a i sadržaja koje one nude. Časopis je pokušao barem djelomično pomoći putnicima da si olakšaju putovanje. Kompletan popis možete pronaći na službenim stranicama.

Prvo mesto na listi zauzela je Villa Rufolo u gradiću Amalfi na obali, dok se na drugom nalazi plaža Egremni na Lefkadi. Treće mjesto je zauzela Palata Pena koja se nalazi u Portugalu.

Gospa od Škrpjela u Crnoj Gori je na visokom četvrtom mjestu. Časopis o ovom otoku kaže da nema kraja u cijeloj Boki Kotorskoj koja zaslužuje da se tamo zaustavi i fotografira, a koji se s pravom često izdvaja kao jedna od najljepših lokacija u Crnoj Gori.

Pored Gospe od Škrpjela, najljepšim u Europi se smatraju i Plitvička jezera, kao i Dubrovnik, obe hrvatske destinacije. Nacionalni park Plitvička jezera svake godine posjeti više od milijun turista koje oduševi svojim kristalnim jezerima, slapovima i bujnim šumama. Dubrovnik je već profiliran kao jedna od najpoznatijih svjetskih destinacija.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare