Električar tvrdi: Isključite ovaj mali kućni aparat preko noći i račun za struju će se prepoloviti

Lifestyle 30. stu 202320:31 0 komentara
Shutterstock

Kad je riječ o plaćanju računa, onaj za struju uvijek je najveći i najzabrinjavajući, a mnogi tvrde da ih uvijek iznenadi cifra koju vide na računu. No mnogi isto tako tvrde da ako imate enormnu potrošnju, možete ostvariti i velike uštede struje.

Kada razmišljate o stvarima koje troše puno električne energije u vašem domaćinstvu, vjerojatno vam ne pada na pamet skromni ruter za povezivanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog cijelidan, trošit će znatno više električne energije.

Stoga bi trebalo obratiti pažnju na energetsku efikasnost rutera prije nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stand-by modu.

Njemačka savezna agencija za zaštitu okoliša (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se ruter ne može isključiti jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to slučaj, savjet je da nabavite ruter koji ima mogućnost barem isključivanja Wi-Fija kada nije u upotrebi.

Internet ruter ne troši više struje od frižidera ili drugih uređaja, ali opet bi bilo poželjno isključiti ga kada nije u upotrebi, prenosi CityMagazine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!